Kom jij ons Fotonica team versterken?

Come and join our Photonics team!

A brighter, lighter and healthier world
Home » Press » Press Releases » Wetenschappers en industriëlen beslissen in Brussel hoe licht de problemen van onze planeet zal oplossen

Wetenschappers en industriëlen beslissen in Brussel hoe licht de problemen van onze planeet zal oplossen

April 8, 2010

Voor de eerste keer komt SPIE Photonics Europe, de grootste Europese top over de toepassingen van licht, naar Brussel. Vijf dagen lang zullen 2500 wetenschappers en 120 toonaangevende internationale bedrijven uit de hele wereld zich in 1300 lezingen buigen over de recentste ontwikkelingen in de fotonica. Organisator van het evenement is het Brussels Photonics Team (B-PHOT), een van de toponderzoeksgroepen van de Vrije Universiteit Brussel.

Van 12 tot 16 april komen professoren, industriëlen en beleidsmakers in Brussel vergaderen over de grote uitdagingen waarmee onze planeet en maatschappij geconfronteerd worden. Gezondheidszorg, voedselkwaliteit, zonne-energie, bio-, micro- en nanotechnologie, milieubewuste verlichting, communicatiesystemen en 3D multimedia zijn slechts enkele toepassingsdomeinen van licht die aan bod zullen komen tijdens de SPIE Photonics Europe-top. Op tafel liggen heel wat vragen: hoe efficiënt kunnen zonnecellen gemaakt worden om zonlicht als belangrijkste energiebron te gebruiken; hoe kunnen de nieuwste lasertechnologieën van nut zijn voor de detectie en behandeling van kanker; hoe blijft Europa wereldleider in milieuvriendelijke LED-verlichting, en hoe lang duurt het nog vooraleer iedereen een 3D televisie in huis heeft?

Industriële reuzen zoals Intel Corporation, Alcatel Lucent, Sony Corporation, Panasonic Electric Works en Philips Lighting zullen hun visie geven over welke toekomst er voor licht is weggelegd. Ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van de laser zal de Europese Commissie haar strategie voor de ontwikkeling van de technologie van het licht uit de doeken doen.

Dit mega-event wordt onder de koepel van de SPIE – de internationale vereniging voor fotonica, georganiseerd door het Brussels Photonics Team (B-PHOT), een top-onderzoeksgroep van de Vrije Universiteit Brussel, met steun van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, de Europese Commissie en het Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek Vlaanderen. De professoren Hugo Thienpont en Francis Berghmans van de Vrije Universiteit Brussel zullen de wetenschappelijke top voorzitten: “Fotonica heeft een enorme impact op ons dagelijks leven” zeggen ze, “alleen beseft de maatschappij nog niet in welke mate. Daarenboven is Brussel een groeiende hoogtechnologische regio, en fotonica is daarvoor een drijvende kracht.”.

SPIE Photonics Europe van 12 tot 16 april 2010 in SQUARE Conference Center op de Kunstberg in 1000 Brussel. Alle congresgangers verzamelen tijdens een grootse receptie die plaatsvindt in Autoworld in het Brusselse Jubelpark op maandagavond 12 april vanaf 19h00.
Journalisten die de top wensen bij te wonen, kunnen zich aanmelden aan de inschrijvingsbalie van het congrescentrum. De toegang tot de receptie in Autoworld is vrij – vragen naar Hugo Thienpont en Francis Berghmans.

Meer informatie:
Prof. dr. Ir. Hugo Thienpont: 0494-82 49 41
hthienpo@vub.ac.be

Prof. dr. Ir. Francis Berghmans: 0494-82 49 41
fberghma@vub.ac.be

http://spie.org/x12290.xml
www.spie.org/photonics-europe/showblog

Looking for photonics STEM activities? Visit our new site
B-Photonics

Contact

Hugo Thienpont
Prof. Dr. Ir.
Hugo Thienpont
Managing Director
Nadia Cornand

Nadia Cornand
Secretary
ncornand@b-phot.org
+32 2 791 68 52

How to reach B-Phot?

VUB - Campus Etterbeek
Pleinlaan 2
1050 Elsene
Building F - 9th floor

More info