This website uses cookies for optimal user experience. Read more.

Decline
Accept

Pre-Master

education pre-master

PRE-MASTER

Our pre-master programmes at the Vrije Universiteit Brussel are in Dutch. That's why this page explains all our Bachelor programmes in Dutch and not in English. If you want more details or assistance, you can contact us or check the vub.be website.

Word jij één van onze nieuwe ingenieursstudenten aan de VUB?

Ben jij een STEM-meisje of -jongen en ben je op zoek naar een studierichting die past bij je ambities en dromen? Ben je gefascineerd door wetenschap en technologie? Droom je ervan om mee op zoek te gaan naar een antwoord op de vele uitdagingen van de 21ste eeuw?

In onze snel veranderende wereld is er steeds meer vraag naar wetenschappers en ingenieurs die meebouwen aan de wereld van morgen: groene energie, veiliger verkeer, non-invasieve detectie van levensbedreigende ziektes, supersonische uitwisseling van levensreddende data, climate change, enz.

Dan is de Bachelor of Science in de Ingenieurswetenschappen de perfecte start om je droom waar te maken en de ideale voorbereiding op onze masterprogrammas: de MSc in de Ingenieurswetenschappen: Fotonica en de Master of Science in Photonics Engineering.

Met het bachelor diploma BSc in de Ingenieurswetenschappen: profiel elektronica en informatietechnologie heb je rechtstreeks toegang tot de photonics master programmas.

Modeltraject - 3 jaar - 180 studiepunten (SP)

De opleiding omvat 180 SP waarvan 120 SP gemeenschappelijk zijn voor àlle studenten van het voltijds modeltraject en 60 SP specifiek voor de gekozen afstudeerrichting (het gemeenschappelijk traject dient eerst voltooid te worden alvorens men kan instappen in één van de specifieke afstudeerrichtingen.

Jaar 1 (60 ects) - standaardtraject

Jaar 2 (60 ects) - standaardtraject

Jaar 3 (60 ects) - profiel elektronica en informatietechnologie/computerwetenschappen/verkort traject industriële wetenschappen

Zodra je je bachelordiploma hebt behaald in één van de bovenstaande profielen heb je rechtstreeks toegang tot onze Master of Science in Photonics Engineering, klik voor meer info!

Ben je er nog niet helemaal uit en wil je je opties nog wat openhouden dan geven onderstaande bachelor diplomas in combinatie met een voorbereidingsprogramma (30 SP) eveneens toegang tot het masterprogramma:

BSc Ingenieurswetenschappen: architectuur, mits goedkeuring dossier
BSc Fysica, mits goedkeuring dossier
BSc Fysica en Sterrenkunde, mits goedkeuring dossier
BSc Chemie, mits goedkeuring dossier
BSc Biochemie en Biotechnology, mits goedkeuring dossier
BSc Industriele Wetenschappen: Electronica-ICT, mits goedkeuring dossier
BSc KMS-Polytechnische afdeling, mits goedkeuring dossier
BSc Ingenieurswetenschappen: Materiaalkunde

Via volgende links kan je uitgebreide info vinden over de verschillende bachelor programmas:

Faculteit Ingenieurswetenschappen

Bachelor of Science in de industriële wetenschappen
Bachelor of Science in de ingenieurswetenschappen
Bachelor of Science in de ingenieurswetenschappen: architectuur

Faculteit Wetenschappen en Bio-ingenieurswetenschappen

Bachelor of Science in de bio-ingenieurswetenschappen
Bachelor of Science in de chemie
Bachelor of Science in de fysica en de sterrenkunde

Voorbereidingsprogramma

Master of Science in de Ingenieurswetenschappen: Fotonica


Meer weten?!

Wil je meer weten over de opleiding, de universiteit, het studentenleven? Kom dan zeker naar één van onze infodagen: rondleidingen, labobezoeken, gesprekken met proffen én studenten, bladeren door de cursussen geven je een beter beeld van wat je mag verwachten! Je krijgt daarnaast ook meer info over de kosten en financiering van studies, de studiebegeleiding, op kot gaan, studentenverengingen, sporten op de campus, enz.

Wil je je voorkennis testen, dan kan je tijdens de infodagen een test afleggen bij Studiebegeleiding, je resultaten worden onmiddelijk besproken samen met één van de studiebegeleiders.

Voor meer info over de komende infodagen, klik even op Infodagen VUB en vergeet je niet in te schrijven en aan te melden voor de bacheloropleiding Ingenieurswetenschappen!

Faculteit Ingenieurswetenschappen

Klaar om op ontdekking te gaan? Breng dan ook nog even een bezoekje aan onze facultaire website waar je extra info kan terugvinden over de universiteit en de faculteit, de verschillende ondersteunende diensten, contactgegevens, jobmogelijkheden, Erasmus+, lessenroosters, studiefinanciering, etc.

Download onze brochures!

education pre-master